Kraftig kaffeabstinens

Jag har kaffeabstinens..
Borde verkligen inte hälla i mig koffein nu men håller på och blir totalt galen. Det riktigt kliar i fingrarna, och jag känner mig extremt lockad av att totalt strunt i att jag inte kommer att kunna sova på ett tag. Kaffe kaffe kaffe...
Det skulle vara så enormt gott nu..

Gah...


ARGH!


Ge mig      Kaffe...
NU!

SJUKT bra målat- bodypaint

image74


Jag var tvungen att titta extra noga flera gånger för att verkligen inse att det här är bara händer som den italienska konstnären Guido Daniele har målat. Det är alltså ingen fotomanipulation inblandad, utan helt enkelt bara sjukt bra målat. Fler bilder finns på hans
hemsida.


Några andra verk av honom:

Flygande mattor

image73


En matta gjord utefter flygfoton.
Fler bilder/info

Ballongstridsvagn- Hans Hermmet

Har inte haft någon ledig tid över de senaste dagarna, utan har spenderat all vaken tid med tentapluggande(ångest). Hua! Men nu är det åtminstonde över för tillfället.



En ballong är en ballong. Eller?

image66

Är det någon som kan göra någon åtminstonde halvseriös uppfattning om hur många ballonger det skulle krävas till ett liknande bygge? Skulle vara kul att veta..

Av:
Hans Hemmert (han verkar inte ha någon egen hemsida med verk, men googla om du vill veta mer.)


Andra saker som han har gjort:

Snyggare former för Tetris-IS

image65

Det ligger mycket mera jobb bakom det (jag orkar inte försöka mig på det), men mycket mer tetris än i mitt
andra inlägg. Färgerna blev kanske inge höjdare, men  det är ändå värt att läggas till här.

Länk.

Hjälp..


image63


"The product Gemeinsam sind wir stark (Together we are strong) is able to be converted into an ideal bottle-opening aid. Each bottle cap of this type has an indentation on its top surface as well as an enlargement on its side, which allows two bottle caps to be joined with each other. In order to open the desired drink, a second bottle is placed on top of the bottle which is due to be opened and is then rotated as a lever."
Länk

Bara för att jag är speciell.

När alla vill vara unika och få saker och ting specialgjort utefter sig själv.. så skapade Jessica Nebel en poster som gör det möjligt att själv anpassa texten (eller annat) genom att enkelt stänga eller öppna dom små luckorna.

image62

United We Stand

Jag är inte särskilt förtjust i varken materialvalet eller själv designutförandet. Men idéen är intressant, och man skulle kunna göra mycket snyggt om man förfinade och vidareutvecklade själva produkten.

Designer:
Rob Southcott

image61

Sommardagar/kvällar.


image58


Designer:
Alexis Georgacopoulos

För alla Tetris-älskare.


Det här är långt ifrån nytt, men jag blev så sugen på att leta rätt på filerna igen efter tetris-iskuberna och skratta ett tag.



När Tetris inte fungerar som väntat:
Normal länk.






När japaner leker Tetris i mänsklig form:
(jag vill också göra sånt! Fast utan skämma-ut-sig-på-tv-konceptet.)
Normal länk.



Otroliga muffins! (finns även för diabetiker)

Jag är ganska (läs väldigt) kräsen av mig när det gäller muffins. Majoriteten av de som jag har blibit bjuden på har jag mer eller mindre totalratat eftersom de bara har smakat socker, haft minimal fyllning och i på senare år även haft massor av glasyr beståendes av.. ja just ja.. ÄNNU mera socker. Men jag har precis hittat en lovande sida som jag bara måste tipsa om med massor av intressanta och recept på smakrika muffins! Det här är sidan som du bara måste kolla in! Det finns även del bra recept för diabetiker och lite matigare muffins.



Det här är ett litet urval:

image56


Blåbärsmuffins






Muffins med äppel och kanel.












Jordgubbsmuffins med yoghurt







Muffins med mangokräm








Muffins med koriander och apelsin.









Första platsen.


image50

Bilddagboken.se hade nyligen en tävling om att bygga ihop något i knäckebröd som alla känner igen. Och ingen kan väll tvivla på varför
Erisa vann med bilden ovan. Jag tycker att hon är extremt välförtjänt av första platsen =)





Andra bidrag:

Guide för egna isformer

image49

Iskuber av lego har funnits ett tag nu, och här finns en beskrivning på engelska hur man själv kan göra egna former för att göra fler lego-isbitar. Det är inte billigare än att köpa en orginalform direkt ifrån lego, men på det här sättet kan man göra fler figurer och kan självklart även använda sig av guiden för att göra andra former.




Jag har spenderat åtskilliga dagar med tetris, och här finns det minst sagt beroendeframkallande spelet i form av iskuber. Designade av Martin ?ampach.image48

Jag vill också leka med papper!

image47

Dom här vackra lamporna som är gjorda/inspirerade av böcker finns
här.

Nytänkande klädhängare

Varför går tiden alltid så sakta när man tvättar?
Sitter i mysbyxor och väntar på att kunna slänga in all tvätt i torktumlaren. Blir uttråkad bara av tanken på att behöva gå ner i den ytterst deprimerande tvättstugan igen.. Men jag har hittat lite roliga saker under tiden . =) Har även en känsla av att jag kommer att hitta ännu fler intressanta saker medan jag är fast här.

image46







































1. Wardrom.
Jag tänker låta bilden tala för sig självt.
Här finns fler bilder och mer info om skapelsen.


2. Flying Hooks. Visst är dom snygga? Går dessutom lätt att justera höjden så att de även fungerar bra för t.ex. barn. Finns bl.a. tillgängliga här.


3. Magnetisk klädhängare. Må så vara att designen är väldigt ful och att det är ett studentprojekt som inte finns tillgängligt i handeln. Men! Och det här är ett stort Men! Jag älskar att hägningen av galgen är magnetisk. Det är enormt praktiskt att bara kunna ta fram extra galgar när man har många gäster eller hänga fram kläder för vädring lite var somhelst (där det finns en metallyta/målad med magnetisk färg) utan några fula klädstänger överallt.
Det skulle vara kul att se en vidareutveckling av idén. Fler bilder finns här.

Vem vill ha en ny header?

Har gjort en ny header för den som har tröttnat på sin gamla. Kan ändra bakgrundsfärg, textilstil och flytta bloggnamnet till höger om du vill.

För att se hur headern kommer att se ut på bloggen sen så klicka
här för den gröna och här för den svarta.



image44




image45



Skriv en kommentar här nedanför för att tävla om den och om ingen vill ha den innan mån 25/2 är det först till kvarn som gäller.  Avslutad.

Färgglad trappa i Jan Stark- stil

Appropå det förra inlägget om Jan Stark, så hittade jag precis den här bilden på trappan som känns målad lite grann i samma stil. Tycker den var otroligt vacker.

image42


Undra hur lång tid det tar skulle ta att måla något liknande?.. Mitt tålamod skulle nog ta slut innan dess.

Jan Stark



image40


Det är mycket publicitet nu runt
Jan Stark och hans papperskulpturer och jag har precis hittat ett par nya som jag tycker om.



1 Mugs-kaffebryggare.

Som ensamstående och kaffeberoende och dessutom ganska petig när det gäller smak, känns det här som som en mycket efterlängtad produkt som brygger enskilda muggar under en minut. =)


image36


Standing still

Ni har redan kanske sett det här.. Men Improv Everywhere är en ganska rolig grupp/rörelser som har en hel del roliga och konstiga saker för sig. Här har de engagerat straxt över 200människor på Grand Central i N.Y. som på exakt samma klockslag "fryste" i sina poser under 5 min och skapade en  enorm förvirring hos tursiterna och de dagliga pendlarna.



Kreativa luncher.


Det ser i och för sig inte särskilt gott ut, men däremot roliga.
Fler matlådor finns
här.




image32


image33


image34

Formbar belysning

ETree floor lamp:

" ETree is an electroluminescent lamp which invites the user to interact with it by moving its strands of light and playing with them.

The floor lamp has ten luminous branches which can be arranged to suit any environment, creating different ambient lighting solutions. It can be set up as an individual piece, or it can be made to interact with the surrounding objects. Its large size makes it ideal as a striking feature in both residential and commercial environments.

Dimensions can be varied by the user, between 30x30x30 cm and 300x300x170 cm."



image31



image30



Me like. Man kan göra mycket roligt med en sån. =)